Friday, March 16, 2012

Alhamdulillah :)

Akad Nikah: 10 Mac 2012
Majlis Kenduri Kesyukuran Perkahwinan: 11 Mac 2012

Wednesday, March 7, 2012

Selamat Datang!

Assalamualaikum wbt,

Selamat datang ke,Nota saya:
Nota 1: Harini adalah hari terakhir saya kerja di bahagian Pembedahan Kanak-kanak. Saya seronok berkerja dengan kanak-kanak. Consultant sangat best dan suasana yang seronok. Teammates pun seronok! Bab plastik tak berapa ok( kita cerita di lain masa bab ni)

Nota 2: Tinggal 10% lagi persiapan. Alhamdulillah.

Nota 3: Seronok bila kawan dari jauh mesej, "tasha aku dah beli tiket bas dari kedah ke machang"-toy, "kak insyaAllah Bal datang nanti kenduri akak naik bas"-balqis. Terharu sanggup naik bas nak datang. Seronok! 

Nota 4: Blog ✿Tarmizi & Natasha dah lama ada, tapi baru renovation untuk semua. Cantik tak? 

Friday, March 2, 2012

Berat Hati

Nur Jannah menghela nafas panjang setelah membaca mesej dalam telefon bimbitnya. Hati Nur Jannah terasa sesuatu yang tidak kena. Dia pandang ke depan dengan pandangan kosong. Berharap semoga ada kesudahan dan penyelesaian. Dia meneruskan perjalanan untuk pulang. Seperti biasa berjalan pulang dari tempat kerja ke tempat tinggal.

Nur Jannah sangat berharap semoga keadaan berubah, berubah agar lebih baik dan lebih menggembirakan semua pihak. Seboleh mungkin dia tidak mahu menyusahkan orang lain. 

Berfikir sendirian sambil mengimbas waktu di luar negara dahulu. Hidup memang susah untuk mencapai sesuatu perkara. Lebih-lebih lagi sesuatu perkara besar. Cuba mengingat apa yang dilakukan dahulu.

Bersabar dan berserah. Ikhlas dan banyak berdoa.

Nur Jannah tahu dia mungkin tidak dapat untuk memuaskan hati semua pihak dengan keadaan sekarang. Apa yang penting perkara depan, perkara yang sudah lepas tidak mungkin dapat diundurkan kembali.

Waktu akan mengubah banyak perkara.

*sometimes love hurts.

Nur Jannah adalah Cahaya Syurga :)