Tuesday, February 19, 2013

Update

Salam,

Last update blog adalah bulan Julai tahun lepas. Lama kan? Niat selalu ada tapi hanya tinggal niat. 

Update footnote entri sebelumnya:

  1. Alhamdulillah baby dah selamat dilahirkan pada 39 minggu dan 6 hari. Alhamdulillah baby sekarang dah membesar sihat. (entri seterusnya kita update tentang baby)
  2. 19.8.2012: Alhamdulillah tamat medical posting pada waktu yang ditetapkan. Dapat cuti raya hampir seminggu sebelum masuk pediatrics posting (dah 3 bulan masuk, sekarang tengah cuti 4 bulan)
  3. Sekarang: tengah cuti dari bekerja dan menjadi surirumah dan menjaga anak sepenuh masa. 


3 comments:

Tiq Apipi said...

Salam..saya atiq final year medical student..nak tanya sikit pasal pengalaman ho di hrpz 2 ...
1. Shif kat sana BD or TDS ?
2. System dia gune tulis tangan or computerized?
3. Workload banyak x? Satu ward ad brape ho?
4. Case dia variety or common case je
5. Doktor senior amd staff nurse ok x? Meaning that ad x yg smpai kite bersumpah xnak pg sana..perangai pelik sangat..

Tq yea...saya xume ad 5 hari utk isi borang...tq.

Tiq Apipi said...

Salam..saya atiq final year medical student..nak tanya sikit pasal pengalaman ho di hrpz 2 ...
1. Shif kat sana BD or TDS ?
2. System dia gune tulis tangan or computerized?
3. Workload banyak x? Satu ward ad brape ho?
4. Case dia variety or common case je
5. Doktor senior amd staff nurse ok x? Meaning that ad x yg smpai kite bersumpah xnak pg sana..perangai pelik sangat..

Tq yea...saya xume ad 5 hari utk isi borang...tq.

Iman Aisyah said...

Salam atiq,

Ok saya jawab ikut no jugaklah ye:)

1. Sistem shift berbeza ikut posting, ada BD ada TDS. oklah sebab sistem shift ni kita akan ada off.

2. Tulis tangan. di msia ni tak salah akak tak banyak yg computerized

3. Dah namanya HO/training kalo tak banyak workload aneh pulak. but all in all HRPZ 11 is the good place to see cases and to do HO.

HO-semakin byk HO semakin byklah org dlm wad. skangni makin banyak, so workload boleh bagi.

4. As i already mentioned above hrpz 11 is the good place to do HO. variety and common cases.

5. Baik2 semua. tapi biasalah stress people always make others stress. take that as a way of learning. tak penah pulak bersumpah2. heee.

bestnye lagi semua specialist adalah melayu dan rakan sekerja juga, jadi sangatlah best :)

atiq ni org kelantan ke?