Monday, August 3, 2009

Apa Khabar Iman?



Assalamualaikum wbt...

Baru2 ini saya sempat bertukar2 khabar dengan seorang ukhti ini,
bestfren saya. Dulu ukhti ini belajar di Bandung tapi sekarang dah kembali ke Malaysia sambung pengajian di HUKM. Ukhti ini suka bertanya kepada saya,

'Apa khabar Iman?'

'Iman yang mana satu tu?..hehe.." tanya saya kembali dalam nada nak 'kaco' ukhti ni balik.

'Ada 3 Iman yang saya(kami bahasakan nama apabila berbual) nak tanya?'..sebenarnya kalau ukhti tersebut tak beritahu pun saya dah tahu.(^_^)!

'Iman di hati? IMAN(Islamic Malaysian Association)? Iman anak saudara?'.. jenuh ukhti tersebut menerangkan.

Belum sempat saya menjawab,

'Semalam saya pergi konsert gamis, TGNA pun datang!best!'..belum sempat saya membalas ukhti tersebut bercerita lagi.

'Wah best2!, kalau saya kat sana mesti pergi jugak, ada juga seorang kawan saya jadi AJK, ajak juga pergi'..balas saya.

~itu sahaja perbualan antara saya dan ukhti tersebut yang dapat disiarkan, yang lain2 itu adalah rahsia kami(^_^)! tu pun tak sempat nak bercerita lagi, banyak belum 'update' lagi...Iman datang kena main2 dengan Iman, kalau tak nanti Iman yang tolong saya taip..

Buat apa cuti ni?

Ramai juga yang tanya saya soalan tersebut.

Saya bekerja dan bertani..yelaa berkebun yang tanam2 tu...Ingat nak pergi juga meniaga tapi ada sorang 'partner' tak berapa sihat dan baru saja lepas pembedahan. Nanti kat Bandung lah meniaga bersama2 lagi.

Hehe..Kamu bekerja? Bertani? tapi bukan dekat rumah saja kamu ada, paling pun saya lihat kamu
drive ambil adik2 kamu di sekolah.

Haaa..Itulah saya bekerja dengan Mak dan Abah(^_^)!setakat mana yang saya mampu buat saya akan buat, kemas2 rumah, masak2 dan tolong adik2 dan ambil adik2 dari kelas tambahan.

Kamu tak pergi ke program nanti?

Berat nak tinggalkan kampung halaman laa^_^) kat Bandung nantilah..

Bertani?

Oh pasal bertani tu saya tengah tanam sedikit demi sedikit ilmu dengan membaca, dengar ceramah dan sembang2 dengan Mak(mak saya banyak Ilmu!cikgulaa katakan)..

Ladang di dunia, hasilnya nanti di akhirat(^_^)!

Dengar ceramah?..kata tadi tak pergi pun program2..

Yelaa..saya dengar ceramah, baru je dengar dari DRMAZA. Tekan channel OASIS kat TV tu kan ada slot Dr Asri, Bahtera Perubahan(kalau saya tak silap).(^_^)! Tengok juga drama2 dan CSI(^_^)!

1)Syaaban adalah gerbang untuk Ramadhan! Sudah bersediakah? atau sama saja?

2)Gambar Iman kat atas tu masa tepi pantai kat Tok Bali~Family Day dan kat rumah(^_^)

3)Rindu kat dia.

4)Tahniah buat Nadiah Hanim dan Hanafee Zin..Maaf tak dapat pergi walimah korang. Barakatillahhulakum!

2 comments:

upin_ipin said...

aku gi kenduri aneem napee kat png.hehe.kebetulan ade keje kat utara.blk umha,singgah la kenduri diorg.

Iman Aisyah said...

to upin_ipin:

Bestnye!aku dapat kad jemputan aneem pos..tapi masa tu family gathering ditambah pula aku ni cm mls2 skit nak pergi..hehe..generasi Kisas akan terlahir dari mereka...(^_^)!

p/s:comey kan Iman?sibuk nak taip sama guna laptop ni.