Monday, December 7, 2009

Kampus UNPAD Jatinangor

Ini adalah dalam kampus Unpad, depan kita ni padang besar, padang bola. dan dari kanan nampakkan atap2 tu?atap yang pertama dari kanan adalah fakultas kedokteran gigi (dentist) dan disebelahnya adalah fakultas kedokteran (medical). tempat saya belajar dari tahun 1-4. rindu nak belajar sini lagi.

Sawah padi di atas bukit2. Padi bukit eh namanye?:D Saya pun tak pasti. tapi gambar ni belakang rumah, bukan betul2 belakang kena jalan skit, pastu sampai:) cantik kan?tenang hijau.
Gambar ni diambil dari atas Jambatan Cincin. atap yang nampak tu adalah bangunan dalam kampus UNPAD

Gambar ini juga diambil dari Jambatan Cincin, kat bawah bukit rasanya. ada rumah2 di lereng bukit

Nampak tak yang mcm jambatan kat hujung sana?itu adalah Jambatan Cincin. tak mcm bentuk cincin pun, tapi sejarahnya adalah jambatan ini dibina di zaman penjajahan Belanda dulu. kita sekarang berada di seberang sini, bukan atas jambatan cincin lagi:)
Ninie dan saya dalam kampus fakultas kedokteran. bulan April 2008 Ninie satu family datang Bandung.*ninie datang la lagi sini:)buleh sembang2 ngn mung lagi.
Nota:
1) entry saya kebanyakan gambar sahaja. mcm blog gambar pula jadinya. saya asyik tulis2 je, sebelumnya. kalini kita tgk gmbar pula(^_^)

2) entry ni utk seorang teman yang sedang sibuk sekarang dgn kertas kerja dan exam die juge..mmm..betul kan?xpe2, nnt tgk gmbo2 kat atas tenang dgn kehijauan alam:) take care sokmo:) Best of Luck from me!

3) saya exam lagi pada 14/15 hb Dec nnt. Doakan saya semua! kalini exam terakhir untuk department Internal medicine. Esok saya masuk sub-bahagian tropik infeksi. *struggle for the best*baru siap assignment utk esok..huhu.pada jam 2 am, kul 4am dah masuk subuh. jadi nak tido ke tak ni?baik tido(^_^) Selamat pagi!

4 comments:

Anonymous said...

thanks...
tapi,macam mana saya nak komen agaknya ya...?

-cuba hantar tapi tak tahu sampai ke tak,tapi,at least dah cuba dah kan,hehe...-

Iman Aisyah said...

welcome..!
-sudah sampai komen awak- hehe:)

p/s:dah tgk gambar2 skolah kita yg sudah berwarna-warni di bawah ni?:)colorful sekali..saya amik kat FB dak batch kita gak.

sinar_islami said...

=) salam akak..
dilanda rindu ye..
seronok pla sha tgk kehijauan..
nk pegi sana...
huhu...kat sini 'cekelat' belaka..ish2..mcm tak bersyukur pla..
hehe..nanti letak gmbr hosptl pla ye..

Iman Aisyah said...

salam sha:)
biasalah dah skng duk di bandar yg hectic ni rasa rindu kehidupan kampung dulu yg tenang.
jom2 dtg sini!
akak pulak teringin nak pegi sana,insyaAllah one day, our dream will come true:)
ok..nt amik gmbar hospital lak..