Thursday, April 23, 2009

Cerita Cinta

Assalamualaikum wbt..

Cerita cinta..

Cinta itu suci..

Cinta itu sakral..

Cinta itu indah..

Cinta itu gembira..

Cinta itu tenang..







"Tidak pernah ada yang bisa mengalahkan kekuatan cinta yang murni dan tulus.Cinta yang mendalam menebarkan energi positif yang tidak hanya mengubah hidup seseorang,tetapi juga menerangi hidup kehidupan orang banyak."

-kompas-.( laskar pelangi )

19 comments:

anasolehah_7 said...

Assalamualaikum tasha,

Dalam maksud tu:P

Cinta berteraskan Ukhuwwah Aqidah. Menjaga ukhuwwah selagi mereka bersyahadah(^_^)

a.s.a said...

to love is not a sin, to play-play love tu nak kene makan! :D
hati kite rapuh, tapi PEMEGANG & PEMILIK hati kita MAHA HEBAT~
rayulah Dia dgn ibadah kite..
love u sis~

Iman Aisyah said...

to anasolehah_7 and a.s.a:

rindunye kat a.s.a..kamu mesti rindu akak jugak~~

yupp..hati2 kita milik DIA..semoga hati kita ditetapkan olehnya utk sentiasa berada dijalankan~~

*fastaqim kama umirta*

love both u sis~

Iman Aisyah said...

Semoga sentiasa berada di jalan-NYA..(bukan dijalankan-pembetulan)

hati wanita yang lembut kita kuatkan dgn Iman..

dalam kelembutan kita ada ketegasan.

pali said...

bila berbicara tentang cinta.. aku jadi malu dengan perkataanku sendiri.. - preview KCB. :D

delete2~!

benar kata2 ustazah2 itu. core @ teras cinta itu yg benar. benarlah core, benarlah seluruh jasad. interpretasi cinta aqidah melalui cinta fitrah.

jika kita sayangkan Nabi..

Iman Aisyah said...

to pali:

dlm badan kita ada seketul daging,molek daging tersebut moleklah jasadnya..namanya HATI..

hati penentu segalanya..

Ikhlas itu penentunya..

*lebih baik refer kpd yg dah berpengalaman=)(yg dah walimah)

pali said...

ya2,

tanyakan lebih details kepada ustazah 2 orang diatas dan mereka yang sudah walimah. mereka lebih nampak jalannya.

jika tidak bersedia, jgn sesekali gatal2 nak mencuba@ ambil tahu.

Terlalu awal pun tak bagus, mendengar nasihat dari yang bujang pun hampir jawapan yang sama akan diperolehi. kerana hati orang bujang ini rapuh.

- happy hunting~-

dhaniah said...

cinta? cinta? cinta? erk...

nurira said...

Salam, k.tasya..
haa ni kenapa ni entry psl cinta...
hm...ehem2..ada apa2 ke..? hehe ;)

Iman Aisyah said...

to ustazah aimi,utaszah alia dan ustaz pali:

Terima kasih ye menambah nilai entry di atas(^_^)..
Dalam maksud tu!

Cinta dan cinta..dua makna berbeza walopon ejaannya sama..

to dhaniah:

erkk..maksudnya terkejut?bosan?atau kehilangan kata2?hehe..itu saja yang tasha mampu sampaikan Cerita Cinta..meminjam lagu Siti NurHaliza.(~~,)!

to nurira:

Salam nurul firdaus!..ada apa2?ada2..hehe.entry psl Cinta..
p/s:Rindu kat korang2 dan saat2 itu=)
kapankah kita bertemu lagi!
tak pon kito jupo kelate jah~

*Cinta dan cinta interpretationnya berbeza..bukan isu retorik.dalam maksudnya..

Iman Aisyah said...

ustazah alia(pembetulan)..hehe.

nt alia marah,tak dpt menumpang di Hukm.hehe..

*dah terasa ketiadaan kamu di sini=(

a.s.a said...

to ustazah aimi,utaszah alia dan ustaz pali ---> dusta semata ni :P

xbole jadi ni.. encik pali dah 2x emphasize on ustazah.. jauh kutub utara dari kutub selatan nak sampai tahap tu..

kak tashE [bak kate ijah], ingat daku dalam doamu~ hehe :*

Ahmad Zulfahmi said...

huhu...

Jiwang ;-)

Iman Aisyah said...

to a.s.a:

Doakan bakal menjadi ustazah..ameen..

kak tashE??gara2 sajak itu,tp so sweet ada sajak2..hehe...

InsyaAllah sentiasa dalm doa!ingat tau doa tu=)akak jugak..

to Ahmad Zulfahmi:

Jiwang ke?
Baru skit je kak wat Cerita cinta..
saja2 jiwang2 sekali-sekala..=)
tapi cinta itu bukan hanya jiwang kan?bukan cerita cinta biasa.tapi Cinta..(tak perlu hurai panjang sbb kamu pun tau)-bangga YDP turun melawat blog2 anak buah..

dhaniah said...

hilang kata2 ??...hmm...tak da isi nk ckp...tak da experience..hehe...

tp slalu tgk org lain cam gini...

cinta itu korban jiwa..

cinta itu menyakitkan..

cinta itu menyedihkan..

cinta itu keresahan yg tak putus..

cinta itu tak senang duduk..

hehehe....

Iman Aisyah said...

to dhaniah:

hehe..pendapat tasha kita yg memilih utk menjadi yg mane kot..mmg ada yg dhaniah katakan itu..tp kita tgk at the bright side of it..hehe.

kita yg boleh memilih utk berada di jalan mana..(^_^)-pendapat tasha saja.lalaaa~~

kesedihan,kegembiraan,ketenangan dan keresahan itu Sunnahtullah..
mmg setiap dari kita pasti akan merasainya..

"Tarbiyyah dari Ilahi itu sungguh unik.. bila diminta ketenangan dihadirkan ujian, agar si hamba dtg mcariNya. Kerana hanya dengan mengingatiNya, jiwa-jiwa akan menemui ketenangan itu.. [ar-Ra'd : 28]"

Ahmad Zulfahmi said...

Bak serangkai kata punya Hamka...

Cinta bukan mengajar kita lemah,tetapi membangkitkan kekuatan..
Cinta bukan mengajar kita menghina diri,tetapi menghembuskan kegagahan..
Cinta bukan melemahkan semangat,tetapi membangkitkan semangat...

Iman Aisyah said...

to Ahmad Zulfahmi a.k.a YDP:

Syukran menambah nilai artikel yg secoet di atas=)

betul2!

Cinta membangun jiwa bukan meruntuhkan jiwa.

toybesh! said...

=)