Wednesday, January 6, 2010

Adik-adik saya :)

Ini Iman..tak sampai sebulan lagi masa ni..sekarang dah boleh lari dan sebut 3 suku kata:)

Adik saya Nabila bersama anak2 sepupu saya, Afikah dan Nur(tak ingat nama penuh) masa raya di rumah

Ini pula masa majlis perkahwinan Along dan Abg Long, waktu ni masa cuti saya setelah tahun pertama di Bandung

Assalamualaikum wbt

Hari ini seperti biasa saya pulang dari hospital lebih kurang jam 3.30pm. Solat asar dan saya rehat2 sebentar. Rancangan malam ini saya nak telefon Nabila. Sudah berjanji dengan adik saya ini semalam. Saya rehat2 sambil menyelak Majalah Solusi. Best majalah ni-evergreen isi dia. Saya pinjam dari sahabat saya dari Jatinangor, Khairi Fatimah:) Terima kasih.

Setelah habis satu majalah saya lihat YM. Ada adik saya online. Terus saya tegur.

"Baru je angah teringat psl Ila.." saya

"Ila pon.."..adik

"Dah pegi skolah ke?"..saya

"Belum. esok masuk."..adik

Adik saya Nabila sudah mula praktikal di Sg. Petani. Dah praktikal dia. Tak lama lagi adik saya akan selesai pengajian dan konvo. Alhamdulillah. Cepat betul masa berlalu. Baru ja, rasa hantar adik saya ke USM, Penang. Masa tu, Along baru bertunang kalau tak salah saya. Ke belum?:) tapi sekarang sudah nak masuk 2 anak. Cepat masa terbang!

Adik saya Hafizi sekarang berada di Pahang, tengah buat persediaan untuk masuk Universiti. Baru sahaja selesai SPM, tak sempat rehat pun adik lelaki saya yang sorang ini.

"Takpe eg! susah2 dahulu senang kemudian"

Adik saya Najeeha pula baru melangkah ke tingkatan 4 di SMK Hamzah, Machang. 24 Dec yang lepas, iaitu tarikh Pakcik saya Mamak meninggal dunia, keputusan PMR diumumkan. Alhamdulillah adik saya yang bongsu ni dapat 8A 1B. Tahniah dik! 1B tu adalah matapelajaran Bahasa Arab Komunikasi. Semua adik beradik saya ambil Bahasa Arab masa di tingkatan 1-3, tapi hanya saya dan Along sambung ke Bahasa Arab Tinggi semasa SPM. Adik saya akan sekolah di rumah walaupun dapat tawaran ke asrama penuh. Ma dan Abah kata nak ajar di rumah. Lagi pula tiada siapa di rumah kalau adik pun ke asrama. Tinggal Ma dan Abah saja. Adik saya kata, biarlah jadi romantik berdua2 di rumah:)

Cepat betul masa berlalu! Semua sudah besar dan tak lama lagi akan tinggalkan rumah mungkin Nabila dan Najeeha akan ikut suami masing2. Mungkin saya juga nanti, InsyaAllah.Tinggal Hafizi saja lelaki:)

Semoga dipermudahkan semuanya adik2 Angah! Sayang korang semua.


Nota:
1)Saya teringat Kelate setelah tgk gambar Pasar Siti Khadijah di blog Amad Anak Soleh.
Suka dengar lagu Barakallahulakuma by Maher Zain.

2)Rindu adik2 saya dan kakak sulong saya. Along nanti Angah buat entri khas untuk Along and the Gang(Iman dan papa)

3)Entri di blog saya ini akan automatic di post di FB. Jadi boleh baca di sini dan sapa2 yg fren dgn saya di FB pun akan dapat baca. Cuma di FB takda lagu2..

4)Saya tak akan putus asa dan lemah semangat dengan dan walau apa pun yang terjadi.

4 comments:

arnamee said...

Salam syg:)

cumelnyer adik2 dear:)
pepun kuatkn semangat untuk lalui cabaran mendatang tau:)

Iman Aisyah said...

salam syg juga buat arnamee:)
sebenarnya yang gmbr 1st anak sedara,2nd anak sepupu dan gmbr last baru gmbar adik-beradik.

Thanx..u too!kuatkan semangat dlm hidup yang penuh dengan ujian dan cabaran ini.

djambu puadovich said...

huih! tu gamba nak bertinju dgn sape tu? huhu

Iman Aisyah said...

yeop:
sarung tgn tu adik laki yg punya,dia masuk kelas tomoi..tapi dulu laa..tu yg ada kat rumah.adik laki sorang..tu yg beli sarung tgn dan gantung beg yg org wat pukul aku pon tak tau nama apa..nnt aku akan tulis psl adik laki sorang ni.tgh wat prep nk amik farmasi skng,doakn semoga dia berjaya dunia dan akhirat.Amin.