Sunday, October 17, 2010

Berita Gembira



Assalamualaikum wbt.

Baru balik dari jumpa Hawa dan paling best adalah bila update cerita2 yang saya banyak terlepas ataupun mengenang2 kisah dahulu yang suka duka dan kelakar. Lagi2 kalau cerita zaman sekolah dekat Klang dulu. Hawa kawan satu dorm sebelah katil saya. Satu baris dalam dorm dulu adalah Intan, saya, Hawa dan Dee. Barisan berhadapan pula Sarah, Syuhada, Hanisah dan kakak2 tingkatan 6 atas. Barisan satu lagi Fatimah dan Dyana. Ada lagi ke? Rasa ni saja. Ingat2 balik zaman sekolah kat Klang dulu memang sangatlah kelakar. Kisah lucu dan ke'skemaan' dan juga comot2=D

Tadi Hawa tanya saya,

"Ko ingat tak masa tuh...."(cerita dirahsiakan=)

"Form bape?" Saya tanya balik.

"Form 5 kot", Hawa.

"Kenapa aku tak tau? Skema sangat ke tak tau ni zaman sekolah?" Hahaha. Jangan gelak ya kawan2.

Zaman dahulu kala yang sangat best adalah zaman sekolah dekat Kampung Jawa, Klang. Sekarang sudah jadi sekolah berwarna-warni.

9 orang sahabat yang masih lagi baik sampai sekarang. Kami kenal di sana. Kisah di sana memang tak akan kami lupa. Sekarang Alhamdulillah semuanya tersenyum mengenang zaman ribena tersebut=)

Siapa sangka kan? Kami jadi macam kami yang sekarang.

**Nota:
Tiba2 rasa tajuk tak ada kena-mengena dengan cerita pulak. Tak apa. Nanti akan ada cerita yang kena dengan tajuk. InsyaAllah. Gembira hanya datang dari DIA, dan mintalah dari DIA semuanya=) Pemilik kita Allah swt.


5 comments:

Ct AdAh said...

Salam..

Kak tashaaaaaa...

sedeynya..isk3x~ sy n ikha (zulaikha) xde pn dlm list ahli dorm e-5 tu..=(

Iman Aisyah said...

Salam,

Siti Adah!!Huhu. Itulah patutlah memang rasa tak lengkap tadi. Awak ngn Ika tak ada. Pegi sebut yang sama batch je. Adik2 2 orang ni terlupa.

Jangan sedih ye Kak Adah. Nanti part 2 akak tulis nama awak=)

Ct AdAh said...

hehe..nk part 2 cpt2..plzzzzz..=P esk kte exam paeds (written)..akak doakan ye..=)

Iman Aisyah said...

InsyaAllah :)

Good Luck Siti Adah! Do the best!

Semoga dipermudahkan semua urusan. Semoga Allah swt redha :)

hawa said...

haha. memang kelakar la. lame tak jumpe bukan nak update cite baru, bukak cite lame gak!

anyway thanks my dokter! trip to bandung tu memang puas sekali!